keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

MULLISTUKSIEN MYLLERRYSTÄ

Heipparallaa! Taas on vierähtänyt aikaa ja on sattunut ja tapahtunut. Nanalta käytiin 24. päivä poistattamassa maitokulmahammas. Oli aika kova paikka katsoa, kun oma kaveri nukutettiin ja se meni ihan tokkuraan. Toimenpide kuitenkin meni hyvin ja yhden vuorokauden levähtelyn jälkeen Nana oli entisensä :). Samaan pakettiin mahtui myös Nanan ensimmäiset juoksut, jotka alkoivat tasan 8kk iässä. Ruoka ei viikkoon oikein maistunut kunnolla ja pientä tiputtelua oli, joten Nanalla oli sisällä jalassa omat violetin väriset pikkupöksyt! Niin söpöä! Nyt kuitenkin tiputtelu on ohi ja ruoka maistuu jo paremmin, vaikka välillä kuppiin jää kyllä pieniä määriä ruokaa.

Valma taas on toista maata. Välillä tuntuu, että pohjaa ei ole ja Nanankin ruoat menisivät suupalana omien ruokien päälle =) Valma tykkää edelleenkin tosi paljon nukkua sylissä ja yöllä se aina änkeää itsensä nukkumaan meidän väliin. Nanalla taas on aamuisin aina nuolemisvimma ja se nuolee petivaatteet ja naamat kaikki läpi =) Valmalle on myös varattu aika eläinlääkäriin, koska maitokulmahammas ei ole vieläkään irronnut ja toinen hammas pukkaa jo viereen.

Ollaan tosiaan muuttamassa syksyllä kerrostaloon ja siihen liittyen ollaankin harjoiteltu kerrostalo portaissa kävelyä. Nanalla portaat sujuvat mallikkaasti, mutta Valma tarvitsee vielä lisäharjoitusta. Kumpikaan ei kuitenkaan pelkää portaita ja hyvä niin =). Haukkumista on myös pyritty sisällä rajoittamaan. Esimerkiksi ovikellon soidessa haukkuminen on kielletty.

Luonnossakin on ehditty olemaan ja muutamia itikanpistoja on masuun mökkireissuilla tullut. Silti kumpikin on viihtynyt mainiosti. Kouluksessa on edistytty sen verran, että Valmallakin alkaa jo peruskäskyt sujua ja kieriminenkin onnistuu =). Nanan kanssa on opeteltu luokse tulemista niin, että sen pitää joka kerta kiertää omistaja selän takaa ja istuutua viereen. Jalkojen välistä menemistä on vielä hiottava, mutta kyllä se siitä =). Pitäisi itsellä vain olla vielä hiukan ahkerampi koulutuksessa, mutta monen viikon sadekelit ovat hiukan haitanneet toimintaa =(. Nanan leikkiminen leluilla on vähentynyt, mutta temppuja se tekee tosi innolla ja nauttii koulutussessioista. Valma taas tykkää leikkiä leluilla tosi paljon ja vetoleikit on sen lemppareita =)





Nana eläinlääkärikäynnillä