perjantai 31. tammikuuta 2014

Katso kenguru loikkaa !

Hommasimme Nanalle sellasen agility telineen, ni vähä alettii sillä harjottelee hyppyä ja ryömimistä. Este on tässä alkuvaiheilla iha matalalla ettei pikku pennulle tule lonkkiin vikaa. Iha vaa sitä harjoitellaan että se älyää ylittää sen matalalla olevan riman. Hyvin on menny tähän asti, kyllä se joka kertaa hyppää ja välillä ryömiipi :D 
Nana väsähti agility telineen viereen ku leikissä piti käyttää nii paljo aivoja, että eihän sitä kukaa jaksa nii paljo ajatella, pakko ottaa nokoset välissä :) 

Siitä kissojen tunnelista on tullut Nanalle kyllä tosi rakas leikkikalu, se tykkääpi sen sisässä kössöttää ja kantaa sinne aina oman lelun ja siellä jyrsii rauhassa. Sitte se tykkää hyppiä sen yli ja se ei aina haittaa vaikka pomppu ei riittäiskää ku tuo putki on nii pehmyt että se lösähtää sitte Nanan alle :) 


Tuossapa tollanen optinen illuusio :D Meillä on takajalaton pikku koira :'D Häntääkää ei näy missään. Hienosti jaksaapi ponnistaa putken yli ja tällä viikolla Nana on muutaman kerran jaksanut ponnistaa jo sohvalle ! Siinä pitää olla ponnistusvoimaa ja sitähän tältä musulta löytyy. Toivottavasti päästään sitte isompana Nanan kaa treenaamaan agilityä kunnolla kuhan kroppa kerkiääpi kasvaa aikuisen mittoihin. Lupaavalta jo näyttää ja naksutinkoulutus on kyllä tuonut tulosta Nanan osaamiseen.

Nyt täällä on niin kova pakkanen (-30) että Nanaki alkaa jo ulkona tutisemaan :D Käytiin aamulla kakkapissa lenkillä ni alko jo vetämään takasi päin että eiköhän se jo riitä, täällä ei mikää pikku koira enää pärjää. Nana on kyllä jo hyvin oppinut sisäsiistiksi, se aina menee eteisen ovelle istumaan ja vinkumaan jos on hätä. Kyllähän niitä vahinkopissoja sattuu viel jonkin verran, mutta nekin yleensä silloin kun ollaan leikin tiimellyksissä ni ilopissoja tulee. 


Ps. Kokeiltiin Nanalle manttelia ja nyt se alkaa jo pysymään jotenki päällä :) 

 

keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Ulkoilua hyytävässä pakkasessa

Pakkasneito Nana kyllä kestää pakkasen, tänää pihalla oltu moneen otteeseen :)
  

Lenkillä meitä tuli tänää vastaan suuren suuri Leonberginkoira ja sillä painoa oli 70 kiloa. Nana urputti ensin sieltä kauempaa sille, mutta sitte mentii lähemmäs tutustumaan ni meni melko nopeeta häntä koipien väliin :D Sen leonbergin tassut oli paljo suuremmat ku Nanan pää ja oli nii hassu tilanne ku siinä vierekkäin sitte kössöttivät niin suuren koko eron omaavat söpöt koirulit :D Ihastuttiin kyllä siihen isoon nallukkaan, Nana saa kohta sellasen kaverin haha :D No ei vaiteskaan, pitää ensin kasvattaa aikuiseksi tämä pieni pulla. Nana tänään 14 viikkoa ja tuntuu ettei se olisi kasvanut yhtään. Saman näkönen tossukka ku kuukausi sitte :'D
 Tässä muutama kuva iltapäivälenkiltämme. Nanaki pysyi menossa mukana !
Pidimme myös tänää mukavan harjaushetken ja Nansulla oli kunnon takut. Se on nii möyrinyt kaikkialla ja varsinki ku nyt hirveet pakkaset ni sen turkki on nii sähkönen ku se siellä putken sisässä komuaa ni aina turkki pystyssä :D Nana kiemurteli sohvalla ja kunnon sähkö ritisi ja sen jälkeen se koski minun kättä nokalla ja saatiin kumpiki kunnon sähkäri. Nana oli vähä ihmeissään että mikä se oli. Harjaaminen sujui mukavasti suklaan ansiosta, saatiin sen huomio pois kerranki siitä harjasta. Sitä harjaa olis vaa nii kiva jyrskyttää ja ite leikkiä sen kanssa, kantaa omalle pedille ja antaa palaa :D
Nansu nukku tänää päikkärit niin sulosessa asennossa. Tassu nokan päällä. "Hyi mikä tääl haisee?"
Lopussa vielä kuva Nanan ja isukin leikkihetkestä :)

tiistai 28. tammikuuta 2014

Lumenleikkuuta ja kynnenluontia.. vai miten se oli?


Käytiin taas vähä koirapuistossa harjoittelemassa luokse tulemista ja tuossa alempana sitte video siitä :)Nyt se uskalsi käydä jo itsekseen tutkimassa puistoa, ei tarvinnu ennää mamman ja iskan jaloissa pyöriä :D
Tänää kolailtiin pihalta lunta ja Nana innokkaana jahtasi lumikolaa ja välillä hyppäs kyytiinki. Onneksi meidän muhve tykkää lumesta, koska sitä pitää sietää suurin osa vuodesta täällä pohjosessa :D Pittää kasvattaa kunnon turkki että pärjääpi, ja sitte tietenki avustuksena vähä pukua päälle. Meillä on jo toppaliivi ostettuna, mutta Nana on siihen viel vähä liian pieni. 
Hommattiin myös tänää agility-harrastukseen tarkoitttuja muovikeppejä, saadaan alkaa harjoittelee vähä pujottelua ja matalasta esteestä hyppyä, ja toki ryömiminen olisi tässä vaiheessa jo hyvä opettaa. 
Leikkailtiin tänää myös Nanan kynnet, se oli kolmas kerta Nanalla. Vielä se on vähä kauhistuttava tilanne, mutta herkkukeppiä vaa suuhun ja rauhoittelee Nansua välillä ni kyllä ne kynnet siitä lyheneepi :D 




sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Koirapuisto

Käytiinpäs eilen koirapuistossa visiitillä ja siellä oliki vastassa leikkisä vuoden ikäinen beagle. Meillä oli mukana Nansu ja Nansun henkivartijana toimi koirakamu Siru. Leikkiä syntyi heti, mutta pelokas Nana ei vielä uskaltautunut mukaan isompien toimintaan vaan viihtyi enemmän ihmisten seurassa. Välillä beagle yritti leikkiä melko rajustikin Nanan kanssa ja silloin toimelias Siru oli aina paikalla suojelemassa pentuystäväänsä. Myöhemmin illalla käytiin sitten vielä toinen pikku lenkki, missä mukana oli vielä Nanan ja Sirun lisäksi Mosku alias "Mosemius", joka ryhdikkäästi johti poppoota koko lenkin ajan. 
Onneksi Nanalla on koirakamuja, niin ei tarvi olla maailmassa yksin, eikä sitten isompana ole sosiaalisilta taidoiltaan puutteellinen. Pari päivää sitten nimittäin kävi niin, että meitä tuli vastaan 3-vuotias bichon havanais, joka pelkäsi Nanaa enemmän kuin Nana sitä. Koiran omistaja kertoi, että koira ei ollut pentuna ollut tekemisissä muiden koirien kanssa ja nyt se sitten pelkää kaikkia koiria. Siispä kannattaa hankkia koirakamuja! : )

Tässä kuva eiliseltä koirapuistosta 

Ja tässä vanhempi kuva ku musut on vierekkäin, Nana kuvassa 2kk


lauantai 25. tammikuuta 2014

Päikkäreitä

Nansu heräili aamulla melko aikasin ja sehän johti siihe että sitte nukuttiin iskän kainalossa päiväunia :D Kovasti on leikitty kissapujotteluputkella vielä tämänki päivän puolella, ei onneksi ollut turha ostos. Tänään olisi kans suunnitteilla kävästä koirapuistossa vähä juoksemassa ja leikkimässä. Ehkä saadaan Nanan koirakamu Siru mukaan ni saadaan kunnon leikit aikaiseksi. 

Tässä muutama kuva myös Nanan lemppari sydäntyynystä, onneksi Nana on viel nii pieni ni mahtuu sydäntyynylle käärölle :) Joskus sitä kuitenki unissaan pyllähtää tyynyltä pois. 




perjantai 24. tammikuuta 2014

Pujottelua putkessa

Kävästiimpäs Nansulle hommaamassa pieni kissojen putki missä saa harjoitella tuota putken läpi menemistä. Tykkäs kyllä tosi paljo ja itsekseenki halus sillä vielä leikkiä :D Meni päältä ja alta ja sivulta ja välillä läpi ja pää tuli toisesta aukosta ulos samalla ku perä vielä oli toises aukos kiinni :D 
Eihän se siitä isona sovi siitä menee mut katellaan kuinka pitkään pehva siitä mahtuu. 



Nanan eka kerta koirapuistossa

Tänään kävimme Nanan kanssa ulkoilemassa vähän pidempiä aikoja kun kelikin vähä lauhtui. Ensimmäistä kertaa päästiin koirapuistoonki tutustumaan, onneksi ei ensimmäisellä kerralla sattunut koiria olemaan, saimme rauhassa tutustua alueeseen ja leikimme palloleikkejä. Harjoteltiin luokse tulemista ja onnistui tosi hyvin :)
Nana on tänää rehkassut niin paljo että on nukkunut päivän aikana jo 4 tuntia :D Nansulla on oma vaaleanpunainen sydäntyyny ja se nukkuu aina päikkärit siinä ja yöunet sitte omalla isolla pedillä. Tuolla se leikkii mummin kaa possulelulla ja haukkuu mummille jos se vähäkää istahtaa sohvalle :D ” Minunhan kanssa juostaan ja leikitään, ylös laiskiaiset”
Nana on nyt siis 13 viikkoinen, säkä n. 27cm ja paino 3kg.